Waarom Stichting Niger Zending?

Niger is een van de armste landen van de wereld. Volgens de HDI-index is Niger ook een van de minst ontwikkelde landen ter wereld en neemt het de 187ste plaats in (2016) wat ontwikkelingsgraad betreft (er staat slechts 1 land lager.)
Educatie is de sleutel tot zelfstandigheid en een betere toekomst, educatie loopt als rode draad door de projecten van onze zendingspartners, daarom ondersteunen we onze zendingspartners en hun projecten.

Help onze zendingspartners om de bevolking van Niger te helpen.

Blaise en Jeannette Gaïtou zijn onze zendingspartners. Zij werken samen met de plaatselijke bevolking. Zij zijn onderdeel van deze gemeenschap en weten als geen ander wat de behoefte van de bevolking is. Blaise en Jeannette zijn de drijvende kracht achter de projecten.

Met uw bijdrage kunnen we veel doen.
onze zendingspartners:

Maak kennis met Blaise en Jeannette Gaïtou.
de projecten:

Lees meer over de projecten
Help mee:

Lees wat u kunt doenNatuurlijk is er ook info te vinden over Stichting Niger Zending zelf: wat is onze visie en missie, wat doen wij in Nederland? met beleidsplan, jaarverslagen enz. (en alle info die in verband met de ANBI wetgeving noodzakelijk is). Uiteraard kunt u ook als u vragen heeft deze aan ons stellen, wij zullen dan contact met u opnemen.
Niger


Grotere kaart weergeven

Niger is een Afrikaans land dat voor een groot deel in de Sahara-woestijn ligt in noordelijk-midden Afrika. Ongeveer 80% van het land is woestijn, Droog, dor, stoffig en heet (In de warme periode maart tot april/mei is het overdag 35 tot 50 graden Celsius.) Niger heeft ongeveer 16,5 miljoen inwoners en is ongeveer 30x groter dan Nederland. Niger is één van de armste landen van de wereld. Volgens de

VN-index van de menselijke ontwikkeling (2013) is het ook één van de minst ontwikkelde landen ter wereld. Niger kent godsdienstvrijheid, 80% van de bevolking is moslim, 2% is christen, 18% inheemse religies. Maradi is de stad waar familie Gaïtou woont en werkt; telde in 2001, 147.038 inwoners en ligt vlak bij de grens met Nigeria.